pays de fayence - mons
Photo ©Nico Gomez
Pays de Fayence

Mons

Mons is het hoogst gelegen dorp van het Pays de Fayence en omstreken.

Het dorp van Mons

Ontdek het dorp Mons, één van de 9 hooggelegen dorpen van het Pays de Fayence! In Mons ligt de Mont-Lachens, 814 m hoog, het hoogste punt in de streek. Wandel door het dorp en zijn oude smalle straatjes uit de 10e en 13e eeuw, omzoomd met stenen huizen, in de wijk Château-Vieux.

Mons, het hoogst gelegen dorp in de Pays de Fayence

Mons is het dak van de Var dankzij het hoogste punt van de Lachens op 814 m. Mons is geklasseerd als "Dorp met karakter" en vertelt het verhaal van de oude ambachten aan de hand van 35 smeedijzeren borden die langs de straten en kruispunten zijn geplaatst.
Fonteinen sieren de pleinen. Op de Place Saint-Sébastien wacht u een oriëntatietafel, die uw ogen een prachtig en verrassend uitzicht biedt, waar de zee bijna altijd zichtbaar is, met de eilanden van Lérins voor Cannes en Fréjus-Plage. s Nachts kunt u het periodieke licht zien van de vuurtoren van Cap Camarat, in de buurt van St-Tropez. Op sommige dagen, na de passage van de "Mistral", reikt het uitzicht zelfs tot de Corsicaanse bergen.

Wat te zien, wat te doen

Photo ©Nico Gomez

Het dorp Mons is bezaaid met bezienswaardigheden die elk jaar steeds meer bezoekers trekken. Dit zijn enkele van de bezienswaardigheden die van Mons een karaktervol dorp maken.

  • De werkplaats van de tentoonstelling "Marine et MonStagne" (originele schaalmodellen van schepen gebouwd met lucifers).
  • Het stedelijk museum "La Maison Monsoise
  • De 17e-eeuwse Notre-Dame kapel biedt een prachtig uitzicht over het dorp.
  • De kerk van Mons, een parochiekerk gebouwd in de 13e eeuw, met een zeer zeldzaam stel prachtige barokke altaarstukken uit de 17e eeuw en twee processiekruisen.

Wandelingen en trektochten

 

Talrijke wandelingen en trektochten van allerlei aard zullen u bekoren in een idyllische omgeving tussen de kloven van de Siagne, de Romeinse overblijfselen, de panoramische vergezichten van het departement Var en de kustlijn van de Côte d'Azur.

Instagram: Deel uw foto's #VisitEsterel!

Post je mooiste foto's met de hashtag #VisitEsterel en volg onze account @esterelcotedazur om opnieuw gepost te worden!

Misschien bent u geïnteresseerd in

Ontdek de andere hooggelegen dorpen van het Pays de Fayence ! Van Montauroux tot Seillans via Fayence is er een heel erfgoed te ontdekken!

Estérel Côte d’Azur voor elk wat wils
Weer
Zeekant
Vandaag
-- °C Vent : -- km/h
Morgen
-- °C Vent : -- km/h
Overmorgen
-- °C Vent : -- km/h
Pays de Fayence
Vandaag
-- °C Vent : -- km/h
Morgen
-- °C Vent : -- km/h
Overmorgen
-- °C Vent : -- km/h
Watertemperatuur
Fréjus -- °C
Saint-Raphaël -- °C
Les Issambres -- °C
+
-

Carte clair
Carte fonce
Carte zone 1
Carte zone 2
Carte zone 3
Carte zone 4
Carte zone 5
Carte zone 7
Carte zone 6
Carte zone 8
Les webcams
Inscrivez vous à notre newsletter